X

Lütfen Ülke (Bölge) Seçiniz

Türkiye (Türkçe)Türkiye (Türkçe) Worldwide (English)Worldwide (English)
X

Bize Ulaşın

İnönü Mahallesi, Babil Sokak, No: 8 34373 - Şişli / İSTANBUL

08505511033

info@eniyisunucum.com

muhasebe@eniyisunucum.com

abuse@eniyisunucum.com

Özellikler
Bilgi Bankası
Tahmini Okuma Süresi: 13 Dakika

Fiziksel Sunucu Nedir ? Diğer Sunuculardan Farkı Nedir ?

Kiralık Sunucu Nedir?
Kiralık Sunucu Türleri Nelerdir?
Bandwidth Kiralık Sunucuları
Application Kiralık Sunucuları
E-Mail Kiralık Sunucuları
Temel Seviye Kiralık Sunucu
Server Mirroring Kiralık Sunucu
Yüksek Performanslı Kiralık Sunucular
Database Kiralık Sunucular
Sunucu Neden Kiralanır?
Kimler Sunucu Kiralama Hizmetini Kullanmalıdır?
Sunucu Kiralamanın Aavantajları Ve Dezavantajları
Kiralık Sunucu Kullanmanın Avantajları
Kiralık Sunucu Kullanmanın Dezavantajları

Bilgi teknolojileri ve internet servis sağlayıcılarının temelini birçok veriyi içerisinde bulunduran sunucular oluşturmaktadır. Teknik olarak bilgisayarlarla aynı işlevi gösteren barındırma işlemi ise donanımsal ve yazılımsal olarak birbirinden farklı özelliklere ve türlere sahiptir.  Tüm bu türler arasında ise kiralık sunucuların diğer hizmetlerden daha avantajlı konumda oldukları bilinmektedir.

Peki nedir bu sunucu? Kiralık sunucu nedir, avantajları ve dezavantajları nelerdir? Bu ve bunun gibi pek çok sorunuza bu yazımızda cevap vermeye çalışacağız. Umarım sizin için faydalı olabiliriz. Keyifli okuma

Kiralık Sunucu Nedir?

Sunucu, kişilerin internet üzerinde istedikleri bilgilere ve topluluklara ulaşabilmesini sağlayan, normal bir masaüstü bilgisayardan farklı olarak yüksek RAM’e sahip bir bilgisayar çeşididir. Dedicated Servers diğer bir deyişle kiralık sunucu ise kiracının özel isteklerine göre tasarlanan sunuculara verilen isimdir. Yani, kiralık sunucu donanım maliyetini sunucuyu kiraladığınız firmanın karşıladığı gerekli yapılandırmanın istekleriniz doğrultusunda yapılarak size sunulması işlemidir.

sunucu

Yüksek kullanıcı trafiğine sahip olan web sitelerinin, işlem yoğunluğu olan e-ticaret sitelerinin ve uygulamaların birçok alanda tercih ettiği kiralık sunucu hizmeti istendiğinde yedekleme amacıyla da kullanılabilir.

Kiralık sunucular, işlerin kapasitesine ve hacim yüksekliğine bağlı olarak işletmeler ya da girişimler için ideal çözümler sunmaktadır. Sitenizde çok fazla görsel ya da metinsel içerikler bulunuyorsa ve verilerinizin paylaşımlı olan sunucularda bulunmasını istemiyorsanız kiralık sunucular tam da istediğiniz gibi iyi bir performans sergileyerek istediğiniz zaman gereksinimlerinizi değiştirebilme olanağı da sunmaktadır. Bu sayede sitenizin verimliliği artmış olacaktır.

Paylaşımsız olduğu için güvenlik performansı seviyesinin yüksek olduğu kiralık sunucularda sistem sadece ilgili kullanıcının erişimine açık olduğundan server adı ve verilerini sadece sunucu sahibi görüntüleyebilir.

Kiralık Sunucu Türleri Nelerdir?

Kullanım alanlarına bağlı olarak pek çok türde kiralık sunucu türü bulunmaktadır. Application Dedicated, E-mail, Bandwidth, Server Mirroring serverların yanı sıra temel seviye ve yüksek performanslı olarak birçok seçenek sunan kiralık sunucu türleri, işlevsel olarak istediğiniz verimi alabilmenize yardımcı olmaktadır.

Bandwidth Kiralık Sunucuları

Yüksek bant genişliği sunarak canlı yayınlar yapabilen ve farklı formatlarda ses ve video dosyaları içeren web siteleri için kullanılan bir server hizmetidir. Yüksek işlemci güçleriyle videolarınızın formatını hızlı bir biçimde değiştirme olanağı tanımaktadır.

Application Kiralık Sunucuları

Bu sunucular sahip oldukları özellikler ile geliştiriciler için pek çok avantaj sunmaktadır. Ayrıca kurumsal kaynak planlamasında kullanılan yazılım türleri için de tercih edilebilmektedir. Her türlü yasal uygulamanın barınabileceği bu sunucularda ihtiyacınıza göre düzenlemeler yaparak uygulamalarınızı çalıştırabilirsiniz. Bu sayede hedeflediğiniz performansı yakalarsınız.

E-Mail Kiralık Sunucuları

Bu sunucu ile e-maillerinizi farklı sunuculara ulaştırabilmeniz mümkündür. Ayrıca spam ve virüslere karşı iyi bir performans sergilediğinden ücretli ve ücretsiz pek çok e-mail yazılımı ile birlikte kullanabilmeniz de mümkündür. Yüksek disk kapasitesine sahip olduğundan yüzlerce maili herhangi bir problem ile karşılaşmadan diğer bir sunucuya gönderebilmenize olanak sağlar.

 

bulut-sunucu

 

Temel Seviye Kiralık Sunucu

Paylaşımlı sunucular ile karşılaştırıldığında işlemci ve RAM gibi kaynakların daha fazla olduğu bir sistemdir. Tek işlemcili olarak kullanılsa da güvenli ve kapsamlı çözümler sunmaktadır. Web sitenizin ya da uygulamalarınızın trafik ve kaynak ihtiyaçlarının yoğunlaşması durumlarında daha yüksek performanslar elde edebilmenize olanak tanır.

Server Mirroring Kiralık Sunucu

Verilerinizin aynı altyapıya sahip iki farklı sunucuya kopyalanabilmesi ve yansıtılabilmesine olanak tanımaktadır. Bu sunucu ile sunucularınız arasındaki network iletişimi hızlı biçimde gerçekleşecektir. Aktarım işlemini gerçekleştirerek verilerinizi başka sunuculara gönderebilirsiniz. Bu işlemle birlikte verileriniz senkronize olarak diğer sunucuya kopyalanacaktır.

Yüksek Performanslı Kiralık Sunucular

Sanallaştırma teknolojileri için uygun olan bu sunucu hizmetinde veri kayıplarını engelleyebilmek adına Raid Kartı kullanılmaktadır. Performans ve kaynak bakımından yetersiz kalınan durumlarda tercih edilen bu sunucular, yüksek trafik oranına sahip olan siteler ve büyük boyutlarda verilerin barındığı firmalar tarafından oldukça sık kullanılmaktadır.

Database Kiralık Sunucular

Veri tabanı yöntemi için geliştirilen bu sunucular sayesinde pek çok yazılımı çalıştırabilmeniz mümkündür. Pek çok türden sistemleri kullanabilir her türlü işletimsel ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Verilerinizi depolayabilmenize, sorgulayabilmenize ve tanımlayabilmenize olanak tanıdığından ayrıca yönetebilme imkanı da tanımaktadır.

Sunucu Neden Kiralanır?

Bilgisayarlar işletim sistemleri de dahil olmak üzere hemen hemen her programı çalıştırabilmek için belirli donanımlara ihtiyaç duymaktadır. Sunucularda ise bir disk üzerinde bilgisayarda çalıştırılamayan yazılımları çalıştırabilmeniz mümkündür.

Veri tabanlarına dayalı yönetim sistemlerinde birçok yazılımı bulut server içerisinde kurabilirsiniz. Bu sayede verilerinize çalışanlarınızın ulaşabilmesini sağlarken aynı zaman da çalışanlarınıza verileri uzaktan düzenleme imkanı sağlayabilirsiniz. Bu şekilde uygulamalarınızın ve yazılımlarınızın sürekliliği devam ederken veriminiz artar ve aşırı kaynak tüketimi gibi sorunlar yaşamazsınız.

Güvenlik konusunda ise sunucu kiralama işlemi oldukça mantıklıdır. E-mail sistemleri, veri tabanı, web siteleri ve çeşitli uygulamalar kendi serverınızda barınacağından rahatça yönetebilir ortaya çıkabilecek her türlü performans sorununun önüne geçmiş olursunuz.

Kimler Sunucu Kiralama Hizmetini Kullanmalıdır?

Sunucuların üzerinde yüksek trafik ihtiyacının bulunduğu uygulamaları çalıştıran kurumlar; yoğun kaynak tüketimi olan web sitesi sahipleri; enerji, ekstra alan, personel yatırımı yapmak istemeyen kurumlar; yüksek oranlarda ziyaretçi sayısı bulunan ve 7/24 hizmet anlayışına sahip olan kurumlar, yedekleme amacıyla kullanarak veri güvenliğini sağlamak isteyen kişiler, projesine değer veren kişiler ile donanım, işletim sistemi, uygulama kurumu ve yönetimi, lisans kiralama gibi maliyetlerini en aza indirmek isteyen kurumlar sunucu kiralama hizmetinden yararlanmaktadır.

Sunucu Kiralamanın Aavantajları Ve Dezavantajları

Kiralık Sunucu Kullanmanın Avantajları

Yüksek trafik oranına sahip web sitelerinin sahipleri ve kurumsal firmaların en çok tercih ettiği sunucu kiralama hizmetinin birçok avantajı vardır.

  • Yoğun RAM’e ihtiyaç duyulan uygulamalar ve büyük veri tabanlarına sahip web siteleri için sunulan kusursuz altyapı desteği ile kesintisiz deneyim sunulması,
  • 7/24 kesintisiz biçimde kullanılan server ile işlerinizi aksatmadan sürekli çalışabileceğiniz gibi teknik destek hizmeti de alabilirsiniz.
  • Tam kontrol özelliğini kullanarak dilediğiniz yazılımları yükleyebilir, ihtiyacınıza göre kaynakları ekleme ve çıkarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Kiralık sunucular ile serverlarda yer alan tüm saklama alanı size ait olduğundan verileriniz paylaşımlı sunucularda yer almaz. Dolayısıyla sunucuyu sonuna kadar kullanım imkanına sahip olursunuz. Ayrıca sunucunuzun yönetimini servisinizi sağlayana devretmeyerek dosyalarınızı güvenle saklayabilirsiniz.
  • Paylaşımsız internet hattına sahip olacağınızdan herhangi bir sınırlama olmadan size verilen hattın tamamını kullanabilirsiniz. Bu da jet hızında internet bağlantısı anlamına gelmektedir.

Kiralık Sunucu Kullanmanın Dezavantajları

  • Kiralık sunucularda bütün yazılımlar aynı server üzerinden çalışır. Bu nedenle güvenlik ayarlarını kendiniz kurmak zorundasınız. Aksi halde ortaya çıkabilecek herhangi bir problemde bütün servisler etkileneceğinden hem işleriniz aksayabilir hem de veri kayıpları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Otomatik yedekleme seçeneği bulunmaz. Bu sebeple tüm yedeklemeler sizin sorumluluğunuzdadır. Ayrıca belirtmek gerekir ki, kiralık sunucularda tam yedekleme yapmak ve yedeklemenin geri yüklenmesi işlemleri bulut sunucu modellerine göre daha yavaş çalışmaktadır.
  • Sistem kaynakları için sunulan çözümler kapsamlı olduğu kadar diğer sunuculara oranla maliyetlidir.
  • Kolayca ürün değiştiremezsiniz.
  • Kiralık sunucular tek bir startup’a ya da kişiye ait olduğundan kapsamlı bir sunucu yönetimi bilgisine ihtiyacınız vardır. Gereken uygulamaları kendiniz kurabilecek, kullanabilecek ve sunucunuzu yönetebilecek bilgiye ve tecrübeye sahip olmalısınız.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(680 defa görüntülendi. / 0 kişi faydalı buldu.)